Terrassen in Rotterdam goedkoper!

AMSTERDAM – De prijzen op de terrassen van Amsterdam, Rotterdam en Zwolle zijn iets afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Foto:  ANP

De grootste daling had plaats in Rotterdam, waar een rondje drank dit jaar 2,2 procent goedkoper is geworden.

Volgens het horeca-adviesbureau Van Spronsen is dit uniek, aangezien de prijzen in het verleden jaarlijks altijd zijn toegenomen. Het bureau onderzocht de prijzen van de terrassen van de 21 grootste steden in Nederland en publiceerde dinsdag de resultaten. Gemiddeld steeg de prijs van een rondje drank dit jaar met 1,9 procent, iets minder dan de inflatie van 2 procent.

In Enschede stegen de prijzen het hardst, met 4,8 procent. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste terrasstad. Een bestelling van twee fluitjes, twee fris, twee rosé en twee koffie kost in de hoofdstad 21 euro.

 

Rosé

In Nijmegen rekent de bediening voor hetzelfde rondje 18,60 euro. Met name voor een rondje rosé kunnen zonaanbidders het beste in Nijmegen neerstrijken, omdat ze hier met 2,95 euro per glas het goedkoopst uit zijn. Een fluitje bier is met 2,10 euro het goedkoopst onder de parasols van Apeldoorn.

Over de afgelopen 5 jaar namen de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 12,5 procent toe.

695 Comments

Leave a Reply