Sint Niklaas

Sint Niklaas tussen Antwerpen en Gent.

Sint Niklaas is de hoofdstad van het Waasland. De bruisende stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft een actief bestuur en heeft veel activiteiten. Het centrum van de stad is het grote marktplein waar sinds 2005 veel evenementen worden georganiseerd. Ook in de winter is Sint Niklaas de moeite waard van een bezoek.

Horeca-Terrassen was actief in Sint Niklaas, waarbij glazen terras schermen zijn geplaatst, parasols en grote terras knikarm schermen. Bijzonder aan dit project is dat het stadsbestuur de centrale coördinatie heeft verzorgt. De oude zonwering, parasols en terras schermen zijn verwijderd en er is in 1 keer alles nieuw geplaatst. De stijging van de omzet op de terrassen was in 2012 meer dan 17%. Een actief stads beleid met visie helpt een centrum groeien.

 

 

Terrassen Top Tien Sint Niklaas.

  1. de Graanmaat.
  2. cipierskelder.

Nieuws uit Sint Niklaas.

De Grote Markt van Sint-Niklaas was in 2012 op een recordaantal dagen bezet voor evenementenen marktdagen. Ten opzichte van 2011 is er een stijging met 17%. Ten opzichte van 2005, het jaar waarin het evenementenplein werd gelanceerd, is er een stijging met 38%.

In totaal was de Grote Markt 195 dagen bezet, inclusief periodes van opbouw en afbraak. De stijging is het gevolg van de Euromarkt, de uitbreiding van Sint in de Piste en de organisatie van verkeersactiviteiten voor scholen. Andere belangrijke evenementen op de grootste markt van het land zijn de Vredefeesten (met het ballonfestival en concerten), de ijspiste, het Na-Tourcriterium, de Dag van de Sint, kermissen en de Beachvolleyhappening. Uit de stadsmonitor van de Vlaamse overheid bleek overigens dat Sint-Niklaas, samen met Gent en Antwerpen, het meeste frequente bezoekers van openluchtevenementen heeft.

 

lees meer over Sint Niklaas.
Sint Niklaas winter markten.

Leave a Reply