Terrassen in België

België Terrassen Top Tien.

 

Belgen staan bekend om het Bourgondische leven. In Nederland merken we het al snel als we de rivieren over gaan naar het Zuiden. Het Brabantse en Limburgse land is genieten. Gezellig ‘s-avonds nog een pint pakken, met vrienden nog even kletsen of een lekker hapje pakken. Dat is te merken aan de vele goede terrassen in België.

Antwerpen:

Antwerpen is bekend bij de meeste jonge en oudere Nederlanders. Gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en op reis naar het zuiden een veel gepasseerd station. De vogeltjes markt was vroeger een van de meest bezochte toeristische attracties in Antwerpen. Tegenwoordig is Antwerpen een stad waar het goed eten en drinken is. De Hollander is ook in Antwerpen een geziene gast.

Gent:

Gent is de stad die de meeste Nederlanders bezoeken als er een beurs is in de buurt van Gent. Het centrum van Gent is de laatste jaren erg vernieuwd en heeft de slag met Antwerpen zeker niet verloren. Gent hoort op elk lijstje thuis, zeker de moeite waard.

 Sint Niklaas:

Wie de sfeer van Antwerpen en Gent wil beleven, maar niet de drukte wil opzoeken, is zeker op zijn plek in Sint Niklaas. De kleinere stad, gelegen tussen Antwerpen en Gent heeft veel te bieden. Een zeer actief stads bestuur organiseert veel markten en evenementen op het centrale stadsplein.

 

 

Leave a Reply